WH Cachaca Lundu

LUNDU

 

Lundu Cachaca Gold je vyrobena ze 100% fermentované šťávy z cukrové třtiny. Destiluje se v ručně vyráběných měděných alembicích. Tato chachaca se staří po dobu tří měsíců v sudech Amburana barrels, jenž jsou vyrobené z brazilského dřeva Amburana wood a tomu to nápoji dodají opravdu nezaměnitelnou lahodnou chuť, barvu i aroma. Můžeme jen říci, že budete mile překvapeni.

Lundu Cachaca Gold je naturální rum vyrobený v Brazílii tradiční rodinnou destilérkou Weber Haus Destilária, jejíž komerční začátek označuje rok 1948. Do té doby již cca 100 let nazpět rodina Weber (původem z Německa) na své malé farmě v brazilském městě Ivoti pěstovala cukrovou třtinu a vyráběla pro svou potřebu naturální brazilský rum tzv. Cachacu. 

Charakteristika: Slámová barva dřeva amburany přináší senzorické vlastnosti podobné medu, černému rybízu, míchanému ovoci, melase a hnědému cukru. Chuť je svěží, lehce nasládlá a s dřevitým aroma. Lehká a jemná koncovka v ústech.

Název "Lundu" pochází z tradičního afrického tance, který přivezli s sebou do Brazílie v roce 1700 otroci z Jižní Afriky pracující na polích cukrové třtiny. Tento tanec si rychle získal oblibu a stal se tak prvním národním brazilským tancem. Jeho melodie a koketní pohyby přinášejí tanečníkům úsměvy a štěstí. 

Cachaca (čteme kašasa) je brazilský národní alkoholický nápoj známý též jako "brazilský rum". K výrobě Cachacy se používá samotná šťáva z cukrové třtiny, nikoliv odpadní melasa. Cukrová třtina se nejdřív lisuje, vylisovaná šťáva se nechává kvasit a nakonec prochází destilací a ředěním. Proces výroby cachaçy je stejný jako u tzv. zemědělských rumů (rum agricole) z Francouzských Antil, Haiti, Dominiky a Svaté Lucie. Nejkvalitnější druhy se nechávají dozrávat v sudech (Amburana wood, Balsamo wood, Cabriúva a Carvalho). Obsah alkoholu je 38 - 40 % .

Slangově se cachaça nazývá pinga, caninha nebo aguardente. Nejznámějším koktejlem z cachaçy je Caipirinha.

Doporučený koktejl/drink:

WH Spicy Spring Lady

- 20ml Lundu Gold Cachaca

- 10 drops of spicy sause

- 20ml Sicilian Lemon juice

Finish with brut rosé sparkling wine, decorate with lemon peel and a strawberry.

  

Země původu: Brazílie
Výrobce: Weber Haus Destilária
Obsah alkoholu: 38%
Obsah: 700ml