Chopin Vodka Vintage

VINTAGE-1

Chopin Vintage Late Autumn Potato je unikátní produkt z dílny Chopin Distillery, který obnovuje polskou tradici staření vodky. Vznešená a bohatá chuť Chopina Vintage je důsledkem několikaletého (3,5 roku) stárnutí bramborového destilátu nejvyšší kvality ve vypálených sudech z polského dubu.

Velmi intenzivní zápach (jako v "babiččině sklepu"), bohatá a plná, nasládlá chuť s dlouhou kořeněnou koncovkou je pro opravdové znalce alkoholu.

Doporučujeme všem, kteří si ji budete vychutnávat, nechat po nalití do skleničky na chvíli odpočinout (aby se tzv. nadechla), rozvinout její chapadla plné chuti a poté bude Váš společný zážitek mnohem intenzivnější.

Obsah alkoholu: 45,3%

 

Chopin Vintage Young Potato Barrel Aged je výjimečný produkt navazující na polskou tradici staření alkoholu. Tato 1x destilovaná stařená vodka je vyrobena z mladých brambor odrůdy Arielle, které byly sesbírány v červnu roku 2013. Destilát poté zrál po dobu 5 let ve vypáleném novém dubovém sudu. 

Chopin Vintage Young Potato charakterizuje jemná ovocná vůně s prvky dřevnatosti, výrazná zemitá chuť a dlouhá koncovka s koňakovým nádechem.

Ideální je tento stařený skvost popíjet při "pokojové teplotě" a po otevření ji chvíli nechat "zvětrat" a ona krásně zjemní ve vůni i chuti a bude neuvěřitelně jemná a nasládla s prvky dřevnatosti.

 Obsah alkoholu: 42,7%

 

Země původu: Polsko
Výrobce: Chopin Distillery
Obsah: 500ml