Champagne Michel Gonet

mg

Champagne Michel Gonet Brut 6 grammes
- francouzské šampaňské od tradičního rodinného vinařství Michel Gonet et Fils v Avize.

Degustace: svěží a ovocné víno s tóny briošky, jodizované citrusové vůně (citrón, růžový grapefruit). Pěkná krémová struktura.
Velmi příjemná a dlouhá koncovka.

Hrozny:100% Pinot Noir
Terroirs: Hrozny pocházejí z vinice Fravaux
Vinifikace:Fermentace při nízké teplotě (12-13°C ). Schlazené a filtrace přes křemelinový filtr.
Stárnutí: min. 2 - 4 roky zrání na kalech v "našich" sklepech (Michel Gonet et Fils, Avize, Francie).


Champagne Michel Gonet LES 3 TERROIRS
Vinifikace:
- ruční sklizeň v roce 2017. Fermentace při nízké teplotě (12-13 ° C) v nerezových tancích, malolaktické kvašení prováděné na tomto víně, použití vybraných kvasinek, druhá průchod do chladu a filtrace přes křemelinový filtr. Stárnutí v termoregulačních kádích z nerezové oceli po dobu 4 let v našich sklepech, druhá fermentace v láhvích, použity tradiční korkové zátky. Gurmánské a minerální šampaňské s tóny briošky a mandlí.

Vzhled: zlatá barva, průzračná, zlaté odlesky. Bledě zlatá barva, se stříbřitými nuancemi, průzračná a brilantní, bubliny jsou jemné a tvoří jemnou šňůru.

Vůně: komplexní, elegantní, jemné vůně bílých květů, jemné vůně citrusů, vůně jemného peckového ovoce, vůně bílého ovoce, vůně jemného opékaného mandle, vůně jemného toastu, vůně brioche, vůně jemné vůně kamenů, vůně křídy, vůně minerálů, vůně jemného másla.

Chuť: komplexní, velkorysé, hedvábné, jemné citrusové tóny, minerální tóny, vláčné, minerální, strukturované tělo, dobrá intenzita, dlouhá výdrž, tóny másla.
 
Párování: Jako aperitiv, ryby, grilovaná červená masa, bílá masa v omáčce, sushi.

Teplota podávání: 8 ° - 12 °

Potenciál stárnutí: Od roku 2020 do roku 2025

Alergeny:Nebyly identifikovány žádné alergeny.
 
Ocenění: Decanter 2019: Bronzová medaile, 90 bodů; Gault et Millau 2019: 15,5/20, citované víno; Průvodce vínem Hachette 2018: 1 hvězdičky; Průvodce Gilbertem a Gaillardem 2018: 92/100; Průvodce DVE 2019: 95/100

Země původu: Francie 
Oblast:  Champagne,
Vinice: Mesnil sur Oger, Vindey & Montgueux 

Odrůda hroznů: Chardonnay 100%
- Chardonnay Terroirs: 1/3 hroznů pochází z Le Mesnil-sur-Oger Grand Cru, 1/3 hroznů pochází z Montgueux a 1/3 hroznů pochází z Vindey.
 

 

Champagne Michel GONET Rosé 

Elegantní a komplexní šampaňské s jemným minerálním podpisem půdy.

Zpracování vína:
- tradiční rodinné vinařství, ruční sběr, použití třídicích stolů, teplotně řízená fermentace (12-13° C), použití pěstovaných kvasinek, přímé lisování, Issu de saignée. Stárnutí v tancích z nerezové oceli s regulovanou teplotou, tradiční korková zátka, stárnutí na latích, Elevage sur lattes avant dégorgement. Sols calcaires, Sols crayeux, Silex. Vápencové půdy, křídové půdy, pazourek.

Barva: lososově růžová barva, mnoho velmi jemných bublin, oranžové odlesky.

Vůně: výrazné, ovocné, jemné vůně třešní, jemné vůně peckového ovoce, jemné vůně červeného ovoce, jemné vůně pražených mandlí, vůně pražených lískových ořechů, vůně minerálů, vůně marcipánu.

Chuť: aromatické, plná chuť, zralé, jemné třešňové tóny, jemné tóny peckového ovoce a červeného ovoce. Hladké, mírně minerální, strukturované tělo, dobrá intenzita, dlouhá koncovka.

Párování vína a jídla: suchá sušená šunka Bayonne, grilovaná červená masa, bílé maso v omáčce, středomořská kuchyně, dezerty z červeného ovoce.

Teplota podávání 8 ° - 12 °

Odrůda hroznů: 100% Pinot Noir Terroirs:
- hrozny pocházejí pouze z vinice Fravaux, Côte des Bars.

Ocenění: Gault a Millau 2019: 16/20; Průvodce vínem Hachette 2013: 1 hvězdičky; Ceny Sakura Japan Women’s Wine Awards 2017: Trophy Medal

Země původu: Francie

Oblast: Champagne

 

 

Ročníkové šampanské

Pro výrobu ročníkového šampaňského vína oblasti musí veškeré použité hrozny pocházet z daného roku a z oblasti Champagne. V jiných oblastech je někdy podíl těchto hroznů dokonce jen 75%. Některé domy vyrábí ročníkové šampaňské každý rok, jiné jen pokud má víno dostatečnou kvalitu. Ročníkové šampaňské je obvykle výsledkem pečlivého výběru základních vín daného roku. I v roce, kdy se vyrobí ročníkové šampaňské, se vyrábí i víno neročníkové. Aby se zajistila stálá kvalita, na ročníková šampaňská lze použít nanejvýš 85% produkce daného roku. Díky tomu, že neobsahuje žádná základní vína z předchozích let, trvá u ročníkového vína zpravidla delší dobu, než dosáhne svého vrcholu. Tato vína nejčastěji dosáhnou své nejlepší kvality sedm až deset let po sklizni, i když to už se jedná o otázku osobního vkusu. Stárnutím víno získává typické aroma pečeného chleba.

Blanc de blancs

Blanc de Blancs (bílé z bílých) označuje bílé šampaňské získané z bílých hroznů, v tomto případě jde o odrůdu Chardonnay. Tato šampaňská mají obvykle největší dlouhodobý potenciál. U některých se může zdát, že jako mladá nemají dostatek ovocné chuti. S věkem se však rozvíjejí a získávají aroma pečeného chleba a ořechů. Jiná z těchto vín, zejména z oblasti Cote de Sezanne, mají mnohem více chuti tropického ovoce a jsou nejlepší, když jsou mladá. To je důsledkem poněkud teplejšího podnebí, díky kterému hrozny dosahují plnější zralosti.


Země původu: Francie
Výrobce: Michel Gonet
Obsah alkoholu: 12,5%
Obsah: 750ml